duifvitaal04

Nieuws

28-05-2018

Nieuwsbrief Mei:

 

Beste,
 

Het oude duiven seizoen is al een tijdje bezig, de eerste dagfond vlucht is ook al gespeeld. Het doet ons goed om zoveel klanten van duifvitaal.nl terug te zien met mooie uitslagen en topklasseringen. We hebben de afgelopen weken klanten de eerste zien spelen in de vereniging en het rayon, ook hebben we een afdeling overwinning gezien afgelopen weekend, en de week ervoor een liefhebber die de snelste van de afdeling had (Was geen afdelingsconcours). Het is voor ons onmogelijk om iedereen te volgen, dus we zullen er zeker wat gemist hebben. In tegenstelling tot andere leveranciers geven wij geen recensies en respecteren wij de privacy van de liefhebber(s) en laten de liefhebber de keuze om te vermelden in bijvoorbeeld een reportage of hij duifvitaal producten gebruikt.

Het jonge duiven seizoen is ook aanstaande, vandaar hebben wij vandaag het jonge duiven voordeel pakket op de site gezet. U vind het pakket hier: http://duifvitaal.nl/jonge-duiven-pakket/

Dit pakket is er in drie formaten, namelijk klein, middel en groot. Duifvitaal houd er namelijk rekening mee dat er zowel kleinere liefhebbers zijn, als ook liefhebbers met meer duiven. Op deze manier word u niet verplicht een grote verpakking te kopen die nooit op komt.
 

Het jonge duiven pakket bestaat uit 4 producten namelijk:
 

 • OntsmettingsVitaal: Dit product heeft een breed werkingsspectrum en is zeer effectief tegen een breed spectrum van bacteriële (o.a. salmonella) en schimmel veroorzakende organismen op krop en darmniveau
 • LuchtwegVitaal:  Dit is een natuur zuivere kruidenolie op basis van zorgvuldig geselecteerde plantenextracten en is rijk aan etherische oliën. Het is ter voorkoming van luchtwegproblemen, natte ogen. Het geeft de duiven extra zuurstof en werkt ook preventief tegen de gevreesde jonge duiven ziekte.
 • OptiVitaal:  OptiVitaal is een voedingssupplement voor postduiven. OptiVitaal bevat mineralen, sporenelementen en is rijk aan o.a. ijzer, calcium, natriumchloride, fosforzuur, zink en mangaan. OptiVitaal verbetert de conditie van uw duiven bij regelmatig gebruik.
 • KropVitaal: KropVitaal is een is EXTRA hoog geconcentreerde gele vloeistof dat de keel en de krop van de duif reinigt.
  het is een natuurproduct dat de keel en de krop ondersteund. Het is actief tegen Trichomoniasis en de bacteriën van het Ornithosis complex. Tevens werkt het ter vermindering van lichte virale infecties en is het ook actief tegen schimmel infecties.
 

En dan nog een tip van de maand: Bij coli symptomen direct ToxinVitaal iedere voederbeurt verstrekken, de ToxinVitaal bind de meeste gifstoffen die de coli uitscheid en hierdoor hebben de duiven wel coli, maar worden minder erg ziek. De natuurlijke weerstand van de duif heeft dan meer de kans de ziekte op natuurlijke wijze te overwinnen.
 

Zoals u weet zijn wij een beetje eigenzinnig en doen wij het op onze manier, hierdoor zijn bijvoorbeeld onze producten zijn niet te koop bij wederverkopers. Hierdoor hoeven wij geen extra marge in de prijs in te bouwen. Daardoor kunnen wij u deze pakketten aanbieden tegen een lage prijs. U heeft het pakket klein al voor 27,50 exclusief verzendkosten. En let op onze producten zijn allen zeer sterk geconcentreerd en zeer zuinig in gebruik. 

Jonge duiven  1 nacht mand: (Bij vliegen op Zaterdag en inmanden op Vrijdag)

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

In het drinkwater.

LuchtwegVitaal + halve dosering OptiVitaal

LuchtwegVitaal + halve dosering OptiVitaal

LuchtwegVitaal + halve dosering OptiVitaal

Luchtweg

Vitaal + halve dosering OptiVitaal

Schoon water en bij inmanden druppel KropVitaal in de bek.

LuchtwegVitaal + OptiVitaal + HerstelVitaal

 + Alle duiven druppel KropVitaal

Luchtweg

Vitaal + halve dosering OptiVitaal

Over het voer.

Scheutje VitaalOlie samen met VitaVitaal en ProVitaal

Scheutje VitaalOlie samen met VitaVitaal en ProVitaalJonge duiven  2 nachten mand: (Bij vliegen op Zaterdag en inmanden op Donderdag)

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

In het drinkwater

Luchtweg

Vitaal + halve dosering OptiVitaal

Luchtweg

Vitaal + halve dosering OptiVitaal

Luchtweg

Vitaal + halve dosering OptiVitaal

Luchtweg

Vitaal + halve dosering OptiVitaal. Bij inmanden druppel KropVitaal in de bek.

LuchtwegVitaal + OptiVitaal + HerstelVitaal

 + Alle duiven druppel KropVitaal

Luchtweg

Vitaal + halve dosering OptiVitaal

Over het voer

Scheutje VitaalOlie samen met VitaVitaal en ProVitaal

Scheutje VitaalOlie samen met VitaVitaal en ProVitaal

 •  
 •  
 • Na gebruik van de gele druppel op zaterdag na thuiskomst, drinkbak verwijderen en na een half uur schone ontsmette drinkbak terug plaatsen in verband met kruis besmetting.
 • Bij coli problemen direct ToxinVitaal bij iedere voederbeurt over het voer verstrekken. ToxinVitaal vangt namelijk de gifstoffen die de e-coli uitscheid zo veel als mogelijk weg. De duiven hebben dan wel coli, maar worden er minder ziek van.
 

Note: Enkele weken voor de start van het seizoen de duiven een dag of 10 OntsmettingsVitaal geven door het drinken.

Na het spenen de duiven dagelijks TotaalVitaal verstrekken. Enkele weken voor het opleren en de vluchten bovenstaand schema hanteren.


DuifVitaal wenst u een goed seizoen verloop.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
27-3-2018

 

Beste,

Tips voor het vliegseizoen.


De afgelopen dagen hebben we al wat kunnen genieten van het mooie weer, overal hoor en lees je dat er dankbaar gebruik word gemaakt van deze dagen en dat we met zijn allen er flink op uit gaan om onze duiven te lappen.
De eerste opleer vluchten zijn aanstaande. Het is belangrijk dat uw duiven optimaal aan de start verschijnen.
Duifvitaal heeft hiervoor uitstekende betaalbare sterk geconcentreerde zuinig in gebruik producten om uw duiven hierin te begeleiden.

Op basis van resultaten en ervaringen van onze klanten willen wij u de volgende adviezen geven. Let op dit is een leidraad, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen het totaal anders te doen. Het is maar wat er bij u en uw duiven past.

Alvorens het echte vliegseizoen start adviseren wij de duiven eens door te spoelen en schoon te zetten met ons  product Ontsmettingvitaal 1 gram per liter. Dit gedurende een dag of 8/10. Dit product heeft een breed werkingsspectrum en is zeer effectief tegen een breed spectrum van bacteriële (o.a. salmonella) en schimmel veroorzakende organismen op krop en darmniveau. ( bevat geen antibiotica)

Vanaf 14 dagen voor de start van het vliegseizoen adviseren wij dagelijks Luchtwegvitaal door het drinken te verstrekken. 1 ml op 2 liter. Deze kruidenolie bestaat uit heel veel verschillende etherische oliën die een zeer heilzame werking hebben op de luchtwegen en darmen. Afgelopen seizoenen hebben alle liefhebbers die deze kruidenolie zijn gaan gebruiken een significante verbetering van resultaten gemeld. U kunt zonder problemen dit product dagelijks verstrekken, er is geen nadelig effect of resistentie . U blijft dit verstrekken dagelijks tot aan de laatste vlucht.

Tijdens het vliegseizoen werd hier met veel succes een halve dosering Optivitaal bijgedaan. 1 ml per 2  liter water. OptiVitaal verbetert de conditie van uw duiven bij regelmatig gebruik. Het bevat onder andere ijzer wat bijdraagt tot de vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Tevens bevat het zink wat het afweer mechanisme activeert. Verder bevat dit product o.a.
Essentiele Mineralen, vitamines, provitamines en sporenelementen, Natrium chloride, Magnesium chloride, Zink, Mangaan, Koper, Kobalt, ijzer, Riboflavine.

De dag van inkorven word er vanaf 13.00 uur schoon water verstrekt, en bij het pakken van de duiven voor het in de mand steken krijgen de duiven allemaal 1 of 2 druppels Kropvitaal rechtstreeks in de keel. Of een druppel in elk neusgat. (let op uw duiven krijgen dan gele neuzen). Dit product ontsmet de keel en de krop van de duif. Het is werkzaam tegen Tricho, schimmel, en ornithose.

Bij thuiskomst word er dan weer LuchtwegVitaal gemengd met Optivitaal verstrekt. De OptiVitaal bevat calcium en magnesium  om de spieren van uw duiven te ondersteunen. Dit kan eventueel bij lange of zware vluchten worden gemengd met HerstelVitaal of AminoVitaal.

Als alle duiven thuis zijn krijgen de duiven avonds weer 1 of 2 gele druppels in het keelgat of de neus. Wel de drinkbak van het hok halen en na een half uur een ontsmette schone drinkbak terug plaatsen dit i.v.m. kruisbesmetting. Mocht u dit teveel werk vinden kunt u het ook de gehele Zondag over het voer verstrekken. Omdat dit nog al prijzig is met die kleine flesjes heeft duifVitaal voordeel verpakkingen van 100ml KropVitaal gele druppels van 100ml voor 12,49. Ook is er een KropVitaal gele druppels voordeel pakket  beschikbaar en dit bevat 2 x 100ml KropVitaal gele druppels en 1x een druppelflesje van 30ml. Dus dan in totaal 230ml Kropvitaal gele druppels voor de prijs van euro 25,-

De dag na thuiskomst gaat u weer verder de rest van de week met de Luchtwegvitaal samen met de  Optivitaal. en op de dag van inkorven vanaf 15.00 uur schoon water, en bij inmanden weer de Kropvitaal druppel.
Dit is de basis voor een succesvol seizoen, u kunt dit naar behoefte nog aanvullen door enkele dagen Vitaalolie met Vitavitaal te verstrekken.


Als twee liefhebbers dezelfde kwaliteit duiven hebben en Liefhebber A gebruikt onze Luchtwegvitaal en ons systeem en liefhebber B niet. Dan zal bijna elk weekend liefhebber A het winnen van Liefhebber B.

Vitesse/midfond   1 nacht mand: (Bij vliegen op Zaterdag en inmanden op Vrijdag)

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

In het drinkwater.

LuchtwegVitaal + halve dosering OptiVitaal

LuchtwegVitaal + halve dosering OptiVitaal

LuchtwegVitaal + halve dosering OptiVitaal

Luchtweg

Vitaal + halve dosering OptiVitaal

Schoon water en bij inmanden druppel KropVitaal in de bek.

LuchtwegVitaal + OptiVitaal + AminoVitaal

*1 + Alle duiven druppel KropVitaal *2

Luchtweg

Vitaal + halve dosering OptiVitaal

Over het voer.

Scheutje VitaalOlie samen met VitaVitaal en ProVitaal

Scheutje VitaalOlie samen met VitaVitaal en ProVitaal

Midfond/Dagfond  2 nachten mand: (Bij vliegen op Zaterdag en inmanden op Donderdag)

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

In het drinkwater

Luchtweg

Vitaal + halve dosering OptiVitaal

Luchtweg

Vitaal + halve dosering OptiVitaal

Luchtweg

Vitaal + halve dosering OptiVitaal

Tot 12 uur Luchtweg

Vitaal + halve dosering OptiVitaal Bij inmanden druppel KropVitaal in de bek.

LuchtwegVitaal + OptiVitaal + AminoVitaal

*1 + Alle duiven druppel KropVitaal *2

Luchtweg

Vitaal + halve dosering OptiVitaal

Over het voer

Scheutje VitaalOlie samen met VitaVitaal en ProVitaal

Scheutje VitaalOlie samen met VitaVitaal en ProVitaal

.*1 Dit kan ook afgewisseld/vervangen worden door HerstelVitaal.

.*2 Op Zaterdag na thuiskomst de duiven een druppel KropVitaal in elk neusgat of in de bek verstrekken. Drinkbak half uur weghalen, en een schone drinkbak terug plaatsen in verband met kruisbesmetting.

Note: Enkele weken voor de start van het seizoen de duiven een dag of 8 tot 10 OntsmettingsVitaal geven door het drinken.
 

Mochten er nog vragen zijn kunt u altijd een mail sturen aan info@duifvitaal.nl

Duifvitaal wenst u heel veel succes komend vliegseizoen 2018, en wenst u veel spel plezier met uw duiven.

Duifvitaal - Hoge kwaliteit - lage prijs. Van fabrikant rechtstreeks naar de klant.

Geef uw duiven het ontbrekende element de natuur.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28-2-2018

Beste,

 

Momenteel is het erg koud, toch komt het vliegseizoen al in zicht. Duifvitaal heeft sinds vandaag de voordelige vlieg pakketten online gezet op de site.

Zoals u weet zijn wij voorstander van de preventieve aanpak bij ziekte bestrijding. Duifvitaal heeft hiervoor enkele super producten.

Wij hebben deze in twee pakketten samengevoegd namelijk het vlieg pakket basis en als aanvulling het vliegpakket Xtra.

Een product willen we voor in het vliegseizoen toch extra benoemen, en dat is onze LuchtwegVitaal. Dit product heeft bij alle gebruikers de afgelopen jaren een significante verbetering in de prestaties laten zien bij dagelijks gebruik.

Luchtwegvitaal is een kruidenolie voor door het drinkwater wat een unieke geheime mix is van diverse etherische oliën.  

Hoe werkt dit product?

etherische oliën hebben een betere werkzaamheid dan kruiden.

Etherische Olie is een uit plantmateriaal gewonnen mengsel van vluchtige, aromatische moleculen. Hoewel dergelijke mengsels "olie" worden genoemd, bevatten etherische oliën geen vet.

van etherische oliën is geweten dat ze bacteriën, parasieten schimmels en zelfs virussen kunnen doden.

Etherische oliën bevinden zich in planten. Zo zijn over twee honderd miljoen jaar, dat is zolang als deze planten bestaan, deze stoffen door de plant zelf ontwikkeld om haar te beschermen tegen bacteriën, virussen, parasieten en schimmels.
Homeostatische Intelligentie noemen we dat : de plant die zich zelf heeft aangepast om in haar milieu en omgeving te kunnen overleven en zich te beschermen tegen kiemen (die dus ook op deze aardbol tot ontwikkeling willen komen en zich ook willen overleven).

Dus de planten hebben die stoffen aangemaakt en in die mate dat die bacteriën, virussen, parasieten, schimmels een zekere analogie vertonen met die welke ons bedreigen, kunnen we hiermee dus ook onze duiven voordeel mee doen.

Het geluk wil dat daar duiven er heel wat raakvlakken met besmettingen van planten zijn. Hierdoor kunnen etherische oliën een belangrijke bijdrage leveren in de gezondheid van onze duiven, zonder antibiotica te gebruiken.

Onze LuchtwegVitaal bevat de juiste Etherische oliën die een significante bijdrage leveren aan het gezond houden van onze duiven, en zo tot betere prestaties te komen. Het houd de luchtwegen gezond, en is tevens een product wat de zo gevreesde jonge duiven ziekte voorkomt en geneest op natuurlijke wijze.

Wij durven zelfs te stellen dat  als u geen luchtwegVitaal gebruikt in het seizoen en uw collega duiven liefhebber met dezelfde kwaliteit duiven wel, dat u uw collega duiven liefhebber elke week als uw meerdere zult moeten erkennen.

Gebruik: In het vliegseizoen dagelijks 1ml op twee liter water. (Tip: voeg hier dagelijks een halve dosering OptiVitaal aan toe voor een nog beter resultaat. U zult verstelt staan van het resultaat..

Wenst u schema's te ontvangen hoe u onze producten het beste kunt gebruiken, stuur een mail naar info@duifvitaal.nl met vermelding van schema's en wij zenden ze u toe.

Duifvitaal de sterkst geconcentreerde producten voor duiven aan de beste prijs.

 

Geef uw duiven het ontbrekende element de natuur.


Duifvitaal - Hoge kwaliteit - lage prijs.


Duifvitaal.nl-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5-1-2018

 

Gezond drinkwater voor duiven.
 

 

We zitten in het stille (Kweek) seizoen, nu word de basis gelegd voor het volgende vlieg seizoen…..

Op dit moment hebben onze duiven geen infectiedruk van buitenaf, omdat ze niet in de korf komen. In deze periode moeten onze duiven blaken van gezondheid en conditie.

Het is nu de juiste periode om te werken aan een hoge basis weerstand voor dat het vliegseizoen weer begint.

DuifVitaal heeft hiervoor een prima product, namelijk TotaalVitaal. Er is een  gelijkwaardig wonder product dat word aangeboden door een andere firma, maar dat vele malen duurder is dan onze TotaalVitaal, de werking is echter hetzelfde. We durven zelfs te stellen dat ondanks  ons product vele malen goedkoper is dat het ook nog beter werkt. Wij hebben naast de gebufferde zuren, en boterzuur ook etherische oliën toegevoegd. Andere aangeboden zuren buitenom het wonder product bevatten alleen koper en organische zuren, deze producten bevatten geen gebufferde zuren op darmniveau en/of boterzuur. Hierdoor is de werkingsgraad van TotaalVitaal, in vergelijk met conventionele toevoegingen in het drinkwater, duidelijk hoger, daar de combinatie van zuren van TotaalVitaal een bescherming bieden tegen een groot aantal ziektekiemen.(Bijv. appelazijn werkt tot in de bek, maar geraakt niet meer in de darmen.) Verder hebben wij aan onze TotaalVitaal een probiotica toegevoegd wat er voor zorgt dat de darmen gevuld blijven met goede bacteriën, waardoor er geen plaats is voor slechte ziekte verwekkers.

 

We zullen hieronder uitleggen hoe dit werkt.

Normaal leiding water heeft een pH van 6,5 tot 8,5. Dit is voor bacteriën de ideale zuurgraad om te vermenigvuldigen. Het aanzuren van het drinkwater zorgt voor en onaangenaam milieu voor bacteriën.  De pH wordt door het toevoegen van TotaalVitaal verlaagd naar 4 – 4.5. (1,5ml per liter) Bij deze zuurtegraad zullen ziekteverwekkende bacteriën zich niet of nauwelijks vermenigvuldigen.

Een lagere pH van het drinkwater draagt ook bij aan een optimale pH in de krop. Deze lage pH in de krop zorgt voor een goede eiwit vertering, en daarnaast is een lage pH in de krop een barrière voor ziekte verwekkers zodat zij niet in de darm terecht komen.. Naast de pH verlaging zijn organische zuren ook in staat om de bacteriecel binnen te dringen. Eenmaal in de cel zal het zuurmolecuul uiteenvallen waardoor er een dodelijk effect optreedt. Tel hierbij op dat TotaalVitaal ook enkele etherische Oliën bevat. De werking van de etherische oliën berust op hun goede vetoplosbaarheid. Daardoor dringen ze gemakkelijk door het celmembraan en grijpen ze direct in waar dat nodig is.

We zullen hieronder uitleggen hoe de juiste etherische oliën werken.

Etherische Oliën bevinden zich in planten. Deze zijn over twee honderd miljoen jaar (dat is zolang als deze planten bestaan), door de plant zelf ontwikkeld om haar te beschermen tegen bacteriën, virussen, parasieten en schimmels. Homeostatische Intelligentie noemen we dat. De plant die  heeft zichzelf aangepast om in haar milieu en omgeving te kunnen overleven en zich te beschermen tegen kiemen (die dus ook op deze aardbol tot ontwikkeling willen komen en ook willen overleven). Dus de planten hebben die stoffen aangemaakt en in die mate dat die bacteriën, virussen, parasieten, schimmels een zekere analogie vertonen met die welke onze duiven bedreigen. Hierdoor kunnen we deze stoffen inzetten in zetten bij onze duiven, en er zo ons voordeel mee doen.

TotaalVitaal verzuurd het drinkwater dus op de juiste manier, en door het extra toevoegen van etherische oliën word er een synergetisch effect verkregen, waardoor de ingrediënten elkaar aanvullen en versterken. 

 

Om nog even terug te komen op etherische oliën, ons product LuchtwegVitaal is een mix van natuur zuivere kruidenolie op basis van zorgvuldig geselecteerde plantenextracten en is rijk aan etherische oliën. Anders dan de naam doet vermoeden, werken deze ingrediënten niet alleen op de luchtwegen, maar bevat het ook diverse etherisch oliën die een zeer gunstige werking hebben in de krop en darm en het welzijn van duiven. Dit product heeft zich afgelopen jaren zeer goed bewezen gezien de reacties en resultaten van liefhebbers die dit in het vliegseizoen inzetten bij hun duiven. De etherische oliën die zich in de LuchtwegVitaal bevinden zorgen ervoor dat de duiven een significante verbetering in de resultaten laten zien.

Kort samen gevat: TotaalVitaal in het stille seizoen dagelijks, LuchtwegVitaal in het vliegseizoen dagelijks. Tip: In het stille seizoen regelmatig Optivitaal verstrekken samen met de TotaalVitaal en in het vliegseizoen dagelijks halve dosering OptiVitaal samen met normale dosering LuchtwegVitaal verstrekken.

Wenst u schema’s te ontvangen hoe onze producten het beste gebruikt kunnen worden, kunt u een mail sturen naar: info@duifvitaal.nl met vermelding Schema’s en wij zenden u deze toe.

DuifVitaal geeft uw duiven het ontbrekende element – DE NATUUR---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7-12-2017

Beste,

De kop van deze nieuwsbrief "Beurs aanbieding" is een beetje misleidend, Duifvitaal staat namelijk niet op de beurs in Rosmalen.. De laatste dagen krijgen we regelmatig de vraag of we op de beurs staan en waar onze stand staat.

Waarom staan wij niet op de beurs in Rosmalen, daar kunnen we heel duidelijk over zijn. Duifvitaal wil geconcentreerde topproducten aan de beste prijs aanbieden, wij kiezen ervoor om geen onnodige kosten te maken zoals dure beurs stands, dure verpakkingen, dure advertentie kosten, dure glossy etiketten etcetera die de producten onnodig duur maken, die uiteindelijk toch door de liefhebbers moet worden betaald.

Onze producten worden ook niet verdeeld via groothandels aan winkeliers, want voor beide kanalen van zowel de groothandel en de winkeliers moet er weer extra marge aan onze producten worden toegevoegd, wat extra kosten voor de duiven liefhebber met zich mee brengt. 

Maar toch de kop beursaanbieding is niet helemaal misleidend, want duifvitaal stelt onze duivenvrienden tijdens dit beursweekend de gelegenheid onze sterk geconcentreerde voordelige producten te bestellen met een verlaagd  gratis verzenden tarief, normaal reken wij 6,95 verzendkosten bij een bestelling onder de 75,- voor Nederland en 9,- onder de 85,- voor Belgie..

Echter tijdens het NPO beurs weekend is verzenden gratis voor onze Nederlandse sportvrienden bij een bestelling van 25,- en voor onze Belgische sportvrienden bij een bestelling van 35,- Normaal is dit voor Nederland 75,- en Belgie 85,-

Geef aan uw duiven het ontbrekende element - DE NATUUR !!!!

 Bezoek onze webwinkel op: www.duifvitaal.nl


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

30-11-2017

Beste,

Duifvitaal wilt u graag enkele producten voorstellen die uw duiven positief ondersteunen tijdens de kweek.
 
 1. Totaalvitaal is een gezondheidsadditief op basis van organische zuren, monoglyceriden van boterzuur en etherische oliën. Het verlaagd de Ph naar 4.5 waarin ongunstige bacteriën zich niet thuis voelen. Wij hebben er boterzuur en etherische oliën toegevoegd, die een geneeskrachtige antibacteriële werking hebben. Tijdens de kweek adviseren wij dagelijks 1 ml per liter water aan de duiven te verstrekken. Het verhoogd de weerstand, verbeterd de darmgezondheid en voorkomt spuiters. Het bevat tevens een probiotica wat de jongen bij geboorte gelijk een goede darmflora levert. Het zorgt ervoor dat het voer beter word verteerd en de jongen groeien als kool. Meer informatie vind u hier: http://duifvitaal.nl/totaalvitaal-/                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
 2. Optivitaal is een onmisbaar voedingssupplement tijdens de kweek. Het bevat o.a. Essentiele Mineralen, vitamines, provitamines en sporenelementen,  Natrium chloride, Magnesium chloride, Zink, Mangaan, Koper, Kobalt, Ijzer, Riboflavine. Deze zorgen ervoor dat de ouderdieren ondersteund worden en dat de jonge duiven niets te kort komen, mooi opgroeien en een mooi gevederde krijgen, tevens werkt het tegen spuiters. Wij adviseren dagelijks een halve dosering van 0,5 ml per liter te verstrekken samen met 1ml Totaalvitaal per liter. Meer info vind u hier: http://duifvitaal.nl/optivitaal/                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
 3. Kropvitaal (gele druppels) KropVitaal is een is  EXTRA hooggeconcentreerde gele vloeistof dat de keel en de krop van de duif reinigt.
  het is een natuurproduct dat de keel en de krop ondersteund. Het is actief tegen Trichimoniasis en de bacteriën van het Ornithosis complex. Tevens werkt het ter vermindering van lichte virale infecties en is het ook actief tegen schimmel infecties. Wij adviseren op broeden alle duiven twee dagen achtereen twee druppels in de bek te verstrekken. Wel de drinkbak van het hok halen en na een uur een schone ontsmette drinkbak terug te plaatsen dit om kruis besmetting te voorkomen. Tevens bij het afspenen van de jongen deze 1 of 2 druppels in de bek verstrekken.  http://duifvitaal.nl/kropvitaal-gele-druppels/                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
 4. Toxinvitaal ToxinVitaal neutraliseert de schadelijke werking van gifstoffen in het duivenvoer. Die aanwezig zijn door het gebruik van bestrijdingsmiddelen en mycotoxines. Regelmatig verstrekken bij de opgroei van jonge duiven. Jonge duiven die net uit het ei zijn gekropen moeten een groot deel van hun centraal zenuwstelsel ontwikkelen tijdens hun verblijf in de nestschaal. mycotoxinen en vergiften als alkaloïden, glycosiden, fenolen, ammoniak, waterstofslfide hebben een schadelijke invloed op de ontwikkeling van dit centraal zenuwstelsel. Tevens bevat Toxinvitaal meerdere belankrijke mineralen die ook weer bijdragen aan een gezonde darmflora en de opgroei van de jonge duiven. Zuinig in gebruik slechts 5 gram op een kilo voer. Beetje olie, water of citroensap over het voer doen om de Toxinvitaal te laten hechten. Meer informatie vind u hier:  http://duifvitaal.nl/toxinvitaal/                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
 5. Kweekvitaalolie bevat grote hoeveelheden van de essentiële vetzuren omega 3 en omega 6. Beiden zijn van essentieel belang voor de gezondheid en vervullen een belangrijke structurele en functionele rol in het duiven lichaam. Vooral de omzettingsproducten van omega 3 vetzuren alpha-linolenic bevat eicosapentaenoic-zuur (EPA) en docosahexaenoic zuur (DHA). Onderzoek heeft aangetoond dat EPA en DHA ontstekingsreacties verminderen en een bijdrage leveren aan een gezond circulatiestelsel. Hierdoor draagt het bij aan een goede verbinding van de hersenen, en hierdoor draagt het weer bij aan slimmere duiven.
  KweekVitaalOlie is rijk aan vetzuren, vitamine A, E en D voor een gezonde glanzend zacht verenkleed. Tevens is KweekVitaalOlie zeer goed voor de spijsvertering en conditie van uw duiven. Meer informatie vind u hier: http://duifvitaal.nl/kweekvitaalolie/                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
 6. OntsmettingVitaal heeft een breed werkingsspectrum en is zeer effectief tegen een breed spectrum van  bacteriële (o.a. salmonella) en schimmel veroorzakende organismen op krop en darmniveau. U kunt enkele weken voor de kweek uw duiven hiermee schoonspoelen, gedurende 8 tot 12 dagen. Dit product niet tegelijk met andere producten verstrekken. (Geen antibiotica)
 
Duifvitaal heeft twee kweek pakketten samengesteld uit bovenstaande producten namelijk kweekpakket basis en kweekpakket Xtra. Deze pakketten worden nu met korting aangeboden en zijn te bestellen in verschillende afmeting. Namelijk pakket klein, middel of groot.
 
Meer informatie over deze pakketten vind u hier: http://duifvitaal.nl/voordeelpakketten/
 
Duifvitaal wenst u een goede kweek.

Duifvitaal de sterkst geconcentreerde producten voor duiven aan de beste prijs.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

01-09-2017

Nieuwsbrief September.

Beste,

De ruiperiode is een van de belangrijkste periodes van het jaar. Onderschatting van het belang van de rui is de opmaat voor tegenvallende prestaties in het volgende jaar. De kwaliteit van het veerwerk hangt mede af van de zorg die tijdens de ruiperiode aan de duiven wordt besteed.

Goede voeding, en regelmatig een bad (Geen badzout toevoegen, dit haalt het vet van de pluimen en geeft een droge pluim, wel kunt u een scheutje keukenazijn aan het badwater toevoegen, dit neutraliseerd de kalk in het water en geeft een zachte pluim). Daarnaast kan men het best in deze periode regelmatig goede mineralen verstrekken om tekorten in welke vorm dan ook te voorkomen.

Onze OptiVitaal is een vloeibare mineralen mix die alle belangrijke mineralen bevat die de duiven tijdens de rui hard nodig hebben. Waar onder andere het in de rui zeer belangrijke zink..

Verder is voor de aanmaak van nieuwe veren vooral belangrijk dat de duiven voldoende zwavelhoudende aminozuren krijgen, dit zijn de bouwstenen van de eiwitten die nodig zijn bij de aanmaak van nieuwe veren.
Verder is voor de aanmaak van nieuwe veren naast zink, en zwavelhoudende aminozuren extra biotine, vitamines B en vitamine A en D van belang. Vaak word in de ruitijd extra biergist geadviseerd omdat biergist in ruime mate vitamines uit de B groep bevatten.

Ons vloeibaar product AminoVitaal bevat al deze zwavelhoudende aminozuren, biotine, vitamines uit de B groep, vitamine A en D en gehydrolyseerde gisten. De aminozuren en de B vitamines in AminoVitaal zijn In tegenstelling tot veel andere producten afkomstig van een natuurlijke bron; namelijk Gehydrolyseerde gisten gecultiveerd op plantaardig substraat. Natuurlijke aminozuren en vitamines worden door het duivenlichaam beter opgenomen dan aminozuren en vitamines geproduceerd in een laboratorium.

Wij adviseren naast goed voer en grit, wekelijks een bad en dagelijks wat onkruidzaad. Wij adviseren u nu om de LuchtwegVitaal te vervangen door onze TotaalVitaal, en de duiven na de vluchten gelijk schoon te zetten door ze een week door te spoelen met OntsmettingsVitaal. (Ontsmettingvitaal niet gelijktijdig met andere producten gebruiken).

Ondanks dat veel liefhebbers nog steeds denken dat een goede zak voer en water voldoende is om de duiven door de rui te laten komen durven wij dit niet te ontkrachten, maar tijden veranderen en de moderne duivensport heeft zijn intrede gedaan. De keuze is aan u.

Speciaal voor de rui heeft DuifVitaal een rui pakket samen gesteld tegen een extra voordelige prijs om met  3 producten uw gevleugelde vrienden de ondersteuning te bieden tijdens de rui die ze verdienen.

De voordeel pakketten vind u hier: http://duifvitaal.nl/rui-pakket/     Ze zijn er in drie afmetingen, namelijk klein voldoende voor 200 liter water, middel voldoende voor 500 liter water en groot voldoende voor 1000 liter water. de prijs is vanaf 21,99

Het ruischema vind u hieronder


 

Product rui schema DuifVitaal
 

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

In het drinkwater.

TotaalVitaal + halve dosering OptiVitaal

TotaalVitaal + halve + halve dosering OptiVitaal + AminoVitaal

TotaalVitaal + halve + halve dosering OptiVitaal

TotaalVitaal + halve + halve dosering OptiVitaal + AminoVitaal

TotaalVitaal + halve + halve dosering OptiVitaal

TotaalVitaal + halve + halve dosering OptiVitaal + AminoVitaal

TotaalVitaal + halve + halve dosering OptiVitaal

Over het voer.

Onkruidzaad toevoegen*

Onkruidzaad toevoegen*

Onkruidzaad toevoegen*

Onkruidzaad toevoegen*

Onkruidzaad toevoegen*

Onkruidzaad toevoegen*

Onkruidzaa toevoegen*

Tip: Zet uw duiven gelijk na de vluchten schoon door ze een week door te spoelen met Ontsmettingsvitaal. (OntsmettingsVitaal niet gelijktijdig met andere producten toedienen).

Doseringen genoemde rui producten:

 • TotaalVitaal 2ml op 2 liter.
 • OptiVitaal 1ml op 2 liter.
 • AminoVitaal 1ml op 2 liter.

*Onkruidzaad kan ook worden afgewisseld met Vitaalolie of KweekVitaalolie.

Note: Geef de duiven tenminste 1x per week een bad.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------6-6-2017


Nieuwsbrief Juni.


Beste,
 
 • Het oude duiven seizoen zit al even op de wagen, het doet ons goed, om zoveel positieve referenties te ontvangen dat er zo goed word gepresteerd met onze producten. Door terugkoppeling en analyse van de geleverde prestaties kunnen we in elk geval concluderen dat deze liefhebbers allemaal onze geneeskrachtige LuchtwegVitaal olie dagelijks door het drinkwater gebruiken. Dit aan een dosering van 1ml op 2 liter drinkwater. Deze liefhebbers voegen hier dagelijks een halve dosering OptiVitaal aan toe. Ook maken al deze liefhebbers wekelijks gebruik van KropVitaal gele druppels. Veel van deze liefhebbers zelfs twee maal per week. (Na thuiskomst en bij het inmanden.)

Hoe deze liefhebbers deze producten gebruiken hebben we in een week schema gestopt. Deze kunt u opvragen door een mail te sturen naar: info@duifvitaal met de tekst schema1. Voor meer informatie over deze producten verwijzen wij u naar onze webshop: www.duifvitaal.nl

 
 • Onze kropvitaal gele druppels worden metveel succes gebruikt, echter waren er toch klachten dat het pipet flesje gemakkelijk omvalt en dan gelijk helemaal leeg is. Daarom hebben wij deze druppels nu in een gesloten druppel flesje verpakt, zodat deze omgestoten of gevlogen kan worden zonder de inhoud te verspillen. Deze flesjes worden vanaf nu uitgeleverd.

De Kropvitaal gele druppels zijn te bestellen in een 30ml verpakking en in een 100ml navul voordeel verpakking.
 
 • Eind van deze maand beginnen in veel afdelingen al weer de jonge duiven vluchten. DuifVitaal heeft op basis van ervaringen van haar klanten een voordeel pakket en schema samengesteld. De voordeel pakketten zijn beschikbaar in 3 afmetingen, namelijk pakket klein, pakket middel en pakket groot.Deze pakketten voor een succesvol jonge duiven seizoen vind u hier: http://duifvitaal.nl/jonge-duiven-pakket/

Deze pakketten worden geleverd met een schema met het advies hoe deze producten te gebruiken. Wilt u eerst het schema eens bekijken, kunt een een mail sturen naar info@duifvitaal.nl  met de tekst schema2 en wij zenden het u toe.

 
Geef uw duiven het ontbrekende element de natuur.


Duifvitaal - Hoge kwaliteit - lage prijs.
 

Duifvitaal.nl


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

31-3-2017

Beste,

Tips voor het vliegseizoen.
 
De afgelopen dagen hebben we kunnen genieten van het mooie weer, overal hoor en lees je dat er dankbaar gebruik word gemaakt van deze dagen en dat we met zijn allen er flink op uit gaan om onze duiven te lappen.
De eerste opleer vluchten zijn aanstaande of al begonnen. Het is belangrijk dat uw duiven optimaal aan de start verschijnen.
Duifvitaal heeft hiervoor uitstekende betaalbare sterk geconcentreerde zuinig in gebruik producten om uw duiven hierin te begeleiden.

Op basis van resultaten en ervaringen van onze klanten willen wij u de volgende adviezen geven. Let op dit is een leidraad, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen het totaal anders te doen. Het is maar wat er bij u en uw duiven past.

Alvorens het echte vliegseizoen start adviseren wij de duiven eens door te spoelen en schoon te zetten met ons nieuwe product Ontsmettingvitaal 1 gram per liter. Dit gedurende een dag of 8. Dit product heeft een breed werkingsspectrum en is zeer effectief tegen een breed spectrum van  bacteriële (o.a. salmonella) en schimmel veroorzakende organismen op krop en darmniveau. 

14 dagen voor de start van het vliegseizoen adviseren wij dagelijks Luchtwegvitaal door het drinken te verstrekken. 1 ml op 2 liter. Deze kruidenolie bestaat uit heel veel verschillende etherische oliën die een zeer heilzame werking hebben op de luchtwegen en darmen. Afgelopen seizoen hebben alle liefhebbers die deze kruidenolie zijn gaan gebruiken een significante verbetering van resultaten gemeld.  U kunt zonder problemen dit product dagelijks verstrekken, er is geen nadelig effect of resistentie .
 
De laatste dagen voor inmanden werd hier met veel succes  Optivitaal bijgedaan. 1 ml per liter. OptiVitaal verbetert de conditie van uw duiven bij regelmatig gebruik. Het bevat onder andere Ijzer wat bijdraagt  tot de vorming van rode bloedcellen en hemoglobine.

De dag van inkorven word er vanaf 15.00 uur schoon water verstrekt, en bij het pakken van de duiven voor het in de mand steken krijgen de duiven allemaal 1 of 2 druppels Kropvitaal rechtstreeks in de keel. Of een druppel in elk neusgat. (let op uw duiven krijgen dan gele neuzen).

Bij thuiskomst word er dan weer Optivitaal verstrekt wat ook veel calcium en magnesium bevat om de spieren van uw duiven te ondersteunen. Dit kan eventueel bij lange of zware vluchten worden gemengd met HerstelVitaal.

Als alle duiven thuis zijn krijgen de duiven avonds weer 1 of 2 gele druppels in het keelgat of de neus. Wel de drinkbak van het hok halen en na een half uur een ontsmette schone drinkbak terug plaatsen dit i.v.m. kruisbesmetting.

De dag na thuiskomst start u weer met de Luchtwegvitaal, de laatste dagen voor inkorven hier weer Optivitaal bijmengen en op de dag van inkorven vanaf 15.00 uur schoon water, en bij inmanden weer de Kropvitaal druppel.
Dit is de basis voor een succesvol seizoen, u kunt dit naar behoefte nog aanvullen door enkele dagen Vitaalolie met Vitavitaal te verstrekken. Verder kunt u bijvoorbeeld 1x per maand de Luchtwegvitaal eens afwisselen met Ontsmettingvitaal.

Duifvitaal wenst u heel veel succes komend vliegseizoen 2017, en wenst u veel spel plezier met uw duiven.

Duifvitaal - Hoge kwaliteit - lage prijs.

Geef uw duiven het ontbrekende element de natuur.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15-03-2017

Beste,

De dagen beginnen te lengen en de temperatuur loopt op, langzaam aan begint het bij een ieder al weer te kriebelen dat de vluchten gaan beginnen.

Afgelopen jaar hebben onze klanten een significante verbetering in hun prestaties gezien bij het gebruik van onze producten. Vooral 3 producten staken hier echt bovenuit op basis van referenties en terug koppeling.

Deze drie producten hebben wij nu samen in een Vliegpakket basis gebracht en staan van af nu op onze webwinkel.
Het vliegpakket Basis bevat:
 • Luchtwegvitaal
 • Kropvitaal gele druppels
 • Optivitaal
Dit pakket is te bestellen in drie afmetingen, namelijk klein-middel en groot.

De prijzen en meer informatie vind u via onderstaande link:

http://duifvitaal.nl/vliegpakket-basis/
 
Verder hebben we nog het vliegpakket Xtra samen gesteld wat een prima aanvulling is op het basis pakket.

Het vliegpakket Xtra bevat:
 • Herstelvitaal
 • Vitavitaal
 • Vitaalolie
 
Dit pakket is te bestellen in drie afmetingen, namelijk klein-middel en groot.

De prijzen en meer informatie vind u via onderstaande link:

http://duifvitaal.nl/vliegpakket-xtra/
 
En Duifvitaal zou Duifvitaal niet zijn, als we niet met een scherpe voorjaarsaanbieding zouden komen.

We hebben een Kropvitaal gele druppels samengesteld wat bestaat uit:

1 x 30ml druppelflesje Kropvitaal gele druppels
2x 100ml flesje Kropvitaal gele druppels.

Bij elkaar dus 230 ml  Kropvitaal gele druppels voor maar euro 25,-
 
 
Meer informatie over deze pakket aanbieding vind u hier:

http://duifvitaal.nl/kropvitaalpakket-gele-druppels-/

 
De prijzen zijn exclusief verzendkosten. Bij bestelling van 75,- voor Nederland, en 85,- voor België word er gratis verzonden.
 
Duifvitaal wenst u een heel fijn en goed vlieg seizoen.

 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3-03-2017

Beste,

Staan jullie op de voorjaarsbeurs is momenteel de vraag die we veel krijgen.... het antwoord is NEE duifvitaal.nl staat niet op de voorjaarsbeurs in Houten. Duifvitaal doet niets wat onze producten onnodig duurder maakt, wij hebben geen glossy etiketen, dure verpakkingen en dure beursstands etc... Duifvitaal doet alleen geen concessie aan de kwaliteit van hun producten, Hierdoor bieden wij u producten van hoogwaardige geconcentreerde kwaliteit en lage prijzen.

Tevens willen wij u kennis laten maken via deze nieuwsbrief met ons nieuwe product ProVitaal.

ProVitaal stabiliseert de spijsvertering en balanceert de bacteriële darmflora door gebruik te maken van de goede bacteriën en het eigen immuunsysteem van de duif. Het bevat verschillende natuurlijke darmbacteriën met een goed gedefinieerd effect. Dit zorgt voor uitmuntende resultaten bij duiven.

De unieke samenstelling van ProVitaal zorgt ervoor dat pathogene bacteriën de darmwand niet kunnen beschadigen, terwijl de goede bacteriën de schadelijke bacteriën aanpakken.

De unieke werkzaamheid van ProVitaal zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën geen resistentie kunnen ontwikkelen, dit is vaak wel het geval bij antibiotica behandelingen.

Meer informatie over ProVitaal vind u hier: http://duifvitaal.nl/provitaal/

 

Duifvitaal wenst u een fijn weekend.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5-02-2017

Toppers voor de kweek.
 
Beste,
Duifvitaal wilt u graag enkele producten voorstellen die uw duiven ondersteunen tijdens de kweek.
 
 1. Totaalvitaal is een gezondheidsadditief op basis van organische zuren, monoglyceriden van boterzuur en etherische oliën. Het verlaagd de Ph naar 4.5 waarin ongunstige bacteriën zich niet thuis voelen. Wij hebben er boterzuur en etherische oliën toegevoegd, die een geneeskrachtige antibacteriële werking hebben. Tijdens de kweek adviseren wij dagelijks 2 ml per liter water aan de duiven te verstrekken. Het verhoogd de weerstand, verbeterd de darmgezondheid en voorkomt spuiters. Meer informatie vind u hier: http://duifvitaal.nl/totaalvitaal-/
 2. Optivitaal is een onmisbaar voedingssupplement tijdens de kweek. Het bevat o.a. Essentiele Mineralen, vitamines, provitamines en sporenelementen,  Natrium chloride, Magnesium chloride, Zink, Mangaan, Koper, Kobalt, Ijzer, Riboflavine. Deze zorgen ervoor dat de ouderdieren ondersteund worden en dat de jonge duiven niets te kort komen, mooi opgroeien en een mooi gevederde krijgen, tevens werkt het tegen spuiters. Wij adviseren enkele dagen per week 1ml per liter te verstrekken samen met Totaalvitaal. Meer info vind u hier: http://duifvitaal.nl/optivitaal/
 3. Kropvitaal (gele druppels) KropVitaal is een is  EXTRA hooggeconcentreerde gele vloeistof dat de keel en de krop van de duif reinigt.
  het is een natuurproduct dat de keel en de krop ondersteund. Het is actief tegen Trichimoniasis en de bacteriën van het Ornithosis complex. Tevens werkt het ter vermindering van lichte virale infecties en is het ook actief tegen schimmel infecties. Wij adviseren als er jonge duiven in het nest liggen de duiven eens door te spoelen gedurende 1 of 2 dagen met 10ml per liter. En bij het spenen van de jonge duiven deze allemaal een druppel rechtstreeks in de bek doen. Meer informatie vind u hier:  http://duifvitaal.nl/kropvitaal-gele-druppels/
 4. Toxinvitaal ToxinVitaal neutraliseert de schadelijke werking van gifstoffen in het duivenvoer. Die aanwezig zijn door het gebruik van bestrijdingsmiddelen en mycotoxines. Regelmatig verstrekken bij de opgroei van jonge duiven. Jonge duiven die net uit het ei zijn gekropen moeten een groot deel van hun centraal zenuwstelsel ontwikkelen tijdens hun verblijf in de nestschaal. mycotoxinen en vergiften als alkaloïden, glycosiden, fenolen, ammoniak, waterstofslfide hebben een schadelijke invloed op de ontwikkeling van dit centraal zenuwstelsel. Tevens bevat Toxinvitaal meerdere belankrijke mineralen. Zuinig in gebruik slechts 5 gram op een kilo voer. Beetje olie, water of citroensap over het voer doen om de Toxinvitaal te laten hechten. Meer informatie vind u hier: http://duifvitaal.nl/toxinvitaal/
 5. Kweekvitaalolie bevat grote hoeveelheden van de essentiële vetzuren omega 3 en omega 6. Beiden zijn van essentieel belang voor de gezondheid en vervullen een belangrijke structurele en functionele rol in het duiven lichaam. Vooral de omzettingsproducten van omega 3 vetzuren alpha-linolenic bevat eicosapentaenoic-zuur (EPA) en docosahexaenoic zuur (DHA). Onderzoek heeft aangetoond dat EPA en DHA ontstekingsreacties verminderen en een bijdrage leveren aan een gezond circulatiestelsel. Hierdoor draagt het bij aan een goede verbinding van de hersenen, en hierdoor draagt het weer bij aan slimmere duiven.
  KweekVitaalOlie is rijk aan vetzuren, vitamine A, E en D voor een gezonde glanzend zacht verenkleed. Tevens is KweekVitaalOlie zeer goed voor de spijsvertering en conditie van uw duiven. Meer informatie vind u hier: http://duifvitaal.nl/kweekvitaalolie/
 6. Luisfataal LuisFataal  is een Luizendruppel 2.0 van een nieuwe generatie. De huidige luizendruppels hebben op dit moment te maken met resistentie waardoor de luizen en ander ongedierte niet goed meer reageren.
  DuifVitaal is er in geslaagd een druppel te ontwikkelen die weer volledig actief is tegen luizen, en ander ongedierte op uw duiven. Wij adviseren bij het spenen alle duiven 1 druppel in de nek op de kale huid om de duiven te laten uitgroeien zonder ongedierte. Meer informatie vind u hier: http://duifvitaal.nl/luisfataal/
 
Duifvitaal heeft twee kweek pakketten samengesteld uit bovenstaande producten namelijk kweekpakket basis en kweekpakket Xtra. Deze pakketten worden nu met korting aangeboden en zijn te bestellen in verschillende afmeting. Namelijk pakket klein, middel of groot.
 
Meer informatie over deze pakketten vind u hier: http://duifvitaal.nl/voordeelpakketten/
 
Duifvitaal wenst u een goede kweek.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17-12-2016

KropVitaal (Gele druppel) 100ml
 
Het gebruik van de gele druppel heeft nadat het eerst jaren een geheim was van enkele kampioenen het laatste jaar een enorme vlucht genomen. Er is bijna geen duivenliefhebber meer te vinden die deze druppel niet regelmatig gebruikt.

Ook DuifVitaal heeft deze gele druppel in zijn assortiment onder de naam kropVitaal met vele tevreden gebruikers. Echter via terug koppeling van onze gebruikers kregen we regelmatig te horen dat het met een grote ploeg duiven best arbeidsintensief is om na thuiskomst en bij inkorving alle duiven van een druppel(s) te voorzien. Hierdoor heeft DuifVitaal besloten een grotere voordeel verpakking op de markt te brengen van 100ml om via het drinken of over het voer te verstrekken. De inhoud van de 100ml verpakking is echter identiek aan die van de 30ml verpakking.
 
Wij bieden onze gele druppels aan voor:

30ml druppelflesje euro 6,49 (Excl. Verzendkosten)
100ml schenkflesje euro 12,49  (Excl. Verzendkosten)

Nu ter introductie en als eindejaar aanbieding  1 x 30ml druppelflesje en 2 x 100ml schenkflesje dus totaal 230ml voor de prijs van euro 25,- ( Aanbieding geldig tot en met 31-12-2016 , exclusief verzendkosten)
 
Wat is KropVitaal gele druppels:
KropVitaal is een is  EXTRA hooggeconcentreerde gele vloeistof dat de keel en de krop van de duif reinigt/ontsmet. Het is een natuurproduct dat de keel en de krop ondersteund. Het is actief tegen Trichimoniasis en de bacteriën van het Ornithosis complex. Tevens werkt het ter vermindering van lichte virale infecties en is het ook actief tegen schimmel infecties.

Hoe gebruik ik KropVitaal gele druppels:
 • In het vliegseizoen bij thuiskomst na de vlucht 1 druppel in elk neusgat of 1 druppel direct in het keelgat. Drinkbak weghalen, na een kwartier een schone minsten 2uurgedroogde drinkbak met drinkwater op het hok plaatsen. (i.v.m. kruisbesmetting)
 
 • In het vliegseizoen bij thuiskomst 10ml per liter water.
 
 • In het vliegseizoen de voederbeurt s-avonds na thuiskomst of de andere ochtend 10ml per kilo voer. Geen drinkbak op het hok plaatsen, na een kwartier een schone minsten 2uurgedroogde drinkbak met drinkwater op het hok plaatsen. (i.v.m. kruisbesmetting)
 
 • In het vliegseizoen bij het pakken van de duiven bij het inkorven elke duif 1 druppel in het keelgat geven of elke duif een druppel in elk neusgat.
 
 • In het vliegseizoen de gehele dag van inkorving 10ml per liter drinkwater.
 
 • In het vliegseizoen alle voederbeurten dag van inkorving 10ml per kilo voer.
 
 • Tijdens de kweek op broeden 1 druppel in de bek, of 10ml per liter drinkwater/kilo voer.
 
 • Bij de kweek tijdens de opgroei de duiven 1x per week doorspoelen 10ml per liter.
 
 • Bij het afzetten/spenen van de jongen alle jongen 1 druppel in het keelgat.
 
 • In het stille seizoen en de rui 1x per maand alle duiven 1 druppel in de keel of elk neusgat of 10ml per liter drinkwater/kilo voer. (Via het voer/of druppelmethode Geen drinkbak op het hok plaatsen, na een kwartier een schone minsten 2uurgedroogde drinkbak met drinkwater op het hok plaatsen i.v.m. kruisbesmetting)
 
 • Bij problemen KropVitaal gele druppels 3 tot 5 dagen achtereen verstrekken.
 
 

Pas op, KropVitaal gele druppels geeft gele vlekken op handen en kleding
 
KropVitaal gele druppels vind u hier:
http://duifvitaal.nl/kropvitaal-gele-druppels/
 
DuifVitaal geeft uw duiven het ontbrekende element – DE NATUUR
 
 
Met vriendelijke groet,
Duifvitaal.nl
 
Genoemde prijzen zijn exclusief verzendkosten. Voor de verzendkosten klikt u hier:
http://duifvitaal.nl/verzendkosten/--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21-11-2016

Gezond drinkwater voor duiven.
 
We zitten in het stille seizoen, nu word de basis gelegd voor het volgende seizoen…..
Op dit moment hebben onze duiven geen infectiedruk van buitenaf, omdat ze niet in de korf komen. In deze periode moeten onze duiven blaken van gezondheid en conditie.
Het is nu de juiste periode om te werken aan een hoge basis weerstand voor dat het seizoen weer begint.
DuifVitaal heeft hiervoor een prima product, namelijk TotaalVitaal. Er is een  gelijkwaardig wonder product dat word aangeboden door een andere firma, maar dat vele malen duurder is dan onze TotaalVitaal, de werking is echter hetzelfde. We durven zelfs te stellen dat ondanks  ons product vele malen goedkoper is dat het ook nog beter werkt. Wij hebben naast de gebufferde zuren, en boterzuur ook etherische oliën toegevoegd. Andere aangeboden zuren buitenom het wonder product bevatten alleen koper en organische zuren, deze producten bevatten geen gebufferde zuren op darmniveau. Hierdoor is de werkingsgraad van TotaalVitaal, in vergelijk met conventionele toevoegingen in het drinkwater, duidelijk hoger, daar de combinatie van zuren van TotaalVitaal een bescherming bieden tegen een groot aantal ziektekiemen.(Bijv. appelazijn werkt tot in de bek, maar geraakt niet meer in de darmen.)
 
We zullen hieronder uitleggen hoe dit werkt.
Normaal leiding water heeft een pH van 6,5 tot 8,5. Dit is voor bacteriën de ideale zuurgraad om te vermenigvuldigen. Het aanzuren van het drinkwater zorgt voor en onaangenaam milieu voor bacteriën.  De pH wordt door het toevoegen van TotaalVitaal verlaagd naar 4 – 4.5. Bij deze zuurtegraad zullen ziekteverwekkende bacteriën zich niet of nauwelijks vermenigvuldigen.
Een lagere pH van het drinkwater draagt ook bij aan een optimale pH in de krop. Deze lage pH in de krop zorgt voor een goede eiwit vertering, en daarnaast is een lage pH in de krop een barrière voor ziekte verwekkers zodat zij niet in de darm terecht komen.. Naast de pH verlaging zijn organische zuren ook in staat om de bacteriecel binnen te dringen. Eenmaal in de cel zal het zuurmolecuul uiteenvallen waardoor er een dodelijk effect optreedt. Tel hierbij op dat TotaalVitaal ook enkele etherische Oliën bevat. De werking van de etherische oliën berust op hun goede vetoplosbaarheid. Daardoor dringen ze gemakkelijk door het celmembraan en grijpen ze direct in waar dat nodig is.
We zullen hieronder uitleggen hoe de juiste etherische oliën werken.
Etherische Oliën bevinden zich in planten. Zo zijn over twee honderd miljoen jaar, dat is zolang als deze planten bestaan, deze stoffen door de plant zelf ontwikkeld om haar te beschermen tegen bacteriën, virussen, parasieten en schimmels. Homeostatische Intelligentie noemen we dat : de plant die zich zelf heeft aangepast om in haar milieu en omgeving te kunnen overleven en zich te beschermen tegen kiemen (die dus ook op deze aardbol tot ontwikkeling willen komen en zich ook willen overleven). Dus de planten hebben die stoffen aangemaakt en in die mate dat die bacteriën, virussen, parasieten, schimmels een zekere analogie vertonen met die welke onze duiven bedreigen. Hierdoor kunnen we deze stoffen inzetten in zetten bij onze duiven, en er zo ons voordeel mee doen.
TotaalVitaal verzuurd het drinkwater dus op de juiste manier, en door het extra toevoegen van etherische oliën word er een synergetisch effect verkregen, waardoor de ingrediënten elkaar aanvullen en versterken.  
Meer informatie over TotaalVitaal vind u hier: http://duifvitaal.nl/totaalvitaal-/
 
Om nog even terug te komen op etherische oliën, ons product LuchtwegVitaal is een mix van natuur zuivere kruidenolie op basis van zorgvuldig geselecteerde plantenextracten en is rijk aan etherische oliën. Anders dan de naam doet vermoeden, werken deze ingrediënten niet alleen op de luchtwegen, maar bevat het ook diverse etherisch oliën die een zeer gunstige werking hebben in de krop en darm en het welzijn van duiven. Dit product heeft zich afgelopen seizoen zeer goed bewezen gezien de reacties en resultaten van liefhebbers die dit het afgelopen seizoen hebben ingezet bij hun duiven.
Meer informatie over LuchtwegVitaal vind u hier: http://duifvitaal.nl/luchtwegvitaal/
 
DuifVitaal geeft uw duiven het ontbrekende element – DE NATUUR----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20-10-2016

Sportvrienden,

DuifVitaal heeft een nieuw product namelijk LuisFataal, hieronder de beschrijving en de actie die verbonden is aan de introductie.

Ter introductie word dit product gratis verzonden tot 31-10-2016. Mocht u nog een ander product ERBIJ willen bestellen, wordt ook dit met gratis verzenden met de Luisfataal meegeleverd.Farmaceutische Vorm:
Vloeibaar.
 
Doeldieren:
Postduiven die niet voor menselijke consumptie dienen.
 
Informatie:?
LuisFataal  is een Luizendruppel 2.0 van een nieuwe generatie. De huidige luizendruppels hebben op dit moment te maken met resistentie waardoor de luizen en ander ongedierte niet goed meer reageren.

DuifVitaal is er in geslaagd een druppel te ontwikkelen die weer volledig actief is tegen luizen, en ander ongedierte op uw duiven.

Deze druppel geeft snel zichtbaar resultaat, en word geleverd in een handig druppel flesje wat niet gelijk leeg is bij omvallen. Tevens heeft het een inhoud van 15ml in plaats van de gangbare 10ml.

 
Gebruik, toediening en dosering:
1 à 2 druppels in de nek op de schone huid.

Wanneer te gebruiken:
Zoals alle anti parasitaire middelen bij voorkeur niet gebruiken in het vliegseizoen.

Bewaarcondities:
Koel, droog en donker in originele verpakking.

Verpakking:?
 
15ml

Prijs:

Euro 8,75Afbeeldingen kunnen afwijken.
 
Aansprakelijkheid:
Daar DuifVitaal geen controle op het gebruik van dit product kan uitoefenen, aanvaard DuifVitaal geen aansprakelijkheid ontstaan door onkundig gebruik, onvoorzichtigheid en schade direct of indirect uit de toepassing van dit product.
 

Voor meer informatie:
http://duifvitaal.nl/luisfataal/


Met vriendelijke groet,

Duifvitaal.nl-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7-9-2016

Beste Sportvrienden,

De ruiperiode is een van de belangrijkste periodes van het jaar. Onderschatting van het belang van de rui is de opmaat voor tegenvallende prestaties in het volgende jaar. De kwaliteit van het veerwerk hangt mede af van de zorg die tijdens de ruiperiode aan de duiven wordt besteed.

Goede voeding, en regelmatig een bad (Geen badzout toevoegen, dit haalt het vet van de pluimen en geeft een droge pluim, wel kunt u een scheutje keukenazijn aan het badwater toevoegen, dit neutraliseerd de kalk in het water en geeft een zachte pluim). Daarnaast kan men het best in deze periode regelmatig goede mineralen verstrekken om tekorten in welke vorm dan ook te voorkomen.

Onze OptiVitaal is een vloeibare mineralen mix die alle belangrijke mineralen bevat die de duiven tijdens de rui hard nodig hebben. Waar onder andere het in de rui zeer belangrijke zink..

Verder is voor de aanmaak van nieuwe veren vooral belangrijk dat de duiven voldoende zwavelhoudende aminozuren krijgen, dit zijn de bouwstenen van de eiwitten die nodig zijn bij de aanmaak van nieuwe veren.
Verder is voor de aanmaak van nieuwe veren naast zink, en zwavelhoudende aminozuren extra biotine, vitamines B en vitamine A en D van belang. Vaak word in de ruitijd extra biergist geadviseerd omdat biergist in ruime mate vitamines uit de B groep bevatten.

Ons vloeibaar product AminoVitaal bevat al deze zwavelhoudende aminozuren, biotine, vitamines uit de B groep, vitamine A en D en gehydrolyseerde gisten. De aminozuren en de B vitamines in AminoVitaal zijn In tegenstelling tot veel andere producten afkomstig van een natuurlijke bron; namelijk Gehydrolyseerde gisten gecultiveerd op plantaardig substraat. Natuurlijke aminozuren en vitamines worden door het duivenlichaam beter opgenomen dan aminozuren en vitamines geproduceerd in een laboratorium.

Wij adviseren naast goed voer en grit, wekelijks een bad en dagelijks wat onkruidzaad. Verder op Maandag en Dinsdag Optivitaal via het drinkwater te verstrekken en op Donderdag en Vrijdag AminoVitaal via het drinkwater aan uw duiven te verstrekken. Uw duiven zullen u dankbaar zijn.

Ondanks dat veel liefhebbers nog steeds denken dat een goede zak voer en water voldoende is om de duiven door de rui te laten komen durven wij dit niet te ontkrachten, maar tijden veranderen en de moderne duivensport heeft zijn intrede gedaan. De keuze is aan u.

Speciaal voor de rui heeft DuifVitaal een rui pakket samen gesteld tegen een extra voordelige prijs om met deze twee producten uw gevleugelde vrienden de ondersteuning te bieden tijdens de rui die ze verdienen.

Hieronder de link naar dit pakket:

http://duifvitaal.nl/ruivitaal-pakket/


Het pakket is in drie maten te bestellen. Klein – middel - groot

Hieronder de links om een uitgebreidere beschrijving te zien van de producten:

http://duifvitaal.nl/optivitaal/

http://duifvitaal.nl/aminovitaal/

Met vriendelijke groet,

Duifvitaal