duifvitaal04

Nieuws

16-8-2018

Nieuwsbrief augustus 2018

Beste,

 

Het zit er bijna op het vliegseizoen 2018, voor de een zit de laatste vlucht er al op en voor anderen duurt het nog een paar weken. Het word wel tijd om aan de rui te gaan denken die langzaam aan op gang gaat komen.

De ruiperiode is een van de belangrijkste periodes van het jaar.

 

De duiven dienen in deze periode de aandacht te krijgen die ze verdienen. Dit is meer dan belangrijk. Onderschatting van het belang van de rui is de opmaat voor teleurstellingen in het volgende jaar. De kwaliteit van het veerwerk hangt mede af van de zorg die tijdens de ruiperiode aan de duiven wordt besteed. Goede voeding, een regelmatig bad en de juiste bij producten is in deze periode van groot belang. Dit om tekorten in welke vorm dan ook voor te blijven. 

Met name in de ruiperiode is het belangrijk voldoende mineralen ter beschikking te stellen van de duiven. Hiervoor is onze OptiVitaal uitermate geschikt. Optivitaal bevat alle stoffen die onze duiven tijdens de rui nodig hebben waaronder het belangrijke zink en fosfor..en nog veel meer. Wij durven te stellen dat Optivitaal het meest complete product is wat momenteel binnen de sport word aangeboden.

De ruiperiode is een periode van grote tot zeer grote stofwisselingsactiviteit. De lever werkt op hoogspanning om de bouwstoffen die nodig zijn om de nieuwe veren aan te maken in voldoende mate aanwezig te hebben op de plek waar ze nodig zijn. In deze periode dient de lever dan ook goed ondersteunt te worden. Hiervoor is ons product SedoVitaal zeer geschikt. SedoVitaal is een afgeleid product van Sedochol, het bevat dezelfde ingrediënten, echter hebben wij het nog completer gemaakt door het toevoegen van extra B vitamines die zeer belangrijk zijn in de rui. Verder hebben we het extra geconcentreerd wat het gebruik ervan vele malen goedkoper maakt dan het origineel.


 

Wij adviseren om de duiven voor de rui te ontsmetten en schoon te zetten. Hiervoor is ons product OntsmettingsVitaal (bevat geen antibiotica) zeer geschikt. Dit om aan het begin van de rui om het lichaam te helpen zich van eventuele latent aanwezige infecties te ontdoen.

In deze periode is het eveneens belangrijk om de handen zo veel als maar kan, van de medicijnen af te houden. Medicijnen zijn in principe lichaamsvreemde stoffen die ontgift moeten worden en verwijderd uit het lichaam. Nu zijn wij al helemaal geen voorstander van medicijnen, maar soms is het goed dat ze er zijn.

Het verstrekken van probiotica is in de ruiperiode een verstandige keuze. Hiermee ondersteunt men de darmen waardoor deze beter kunnen werken en het afweerapparaat wordt, min of meer, ontzien. Door de gift van probiotica wordt het voor ziekteverwekkende bacteriën moeilijker om de overhand te krijgen. Het lichaam is zo sneller klaar met deze altijd aanwezige bedreigingen. Wat wel belangrijk daarbij is, is de duiven de mogelijkheid te bieden om de ziekteverwekkers de baas te kunnen. Dus een maximale ondersteuning van de afweer op een natuurlijke manier is daarbij op zijn plaats. Hiervoor is het dagelijks verstrekken van onze TotaalVitaal zeer geschikt. TotaalVitaal verhoogd de weerstand, bevat probiotica en brengt de darmen naar een PH waarde waar ziekte verwekkers geen kans hebben zich te vermeerderen. Het is een product wat de gezondheid doet bevorderen en de rui een stimulans geeft. Wij durven ook hier te stellen dat TotaalVitaal het meest complete product is wat de basis gezondheid van de duiven stimuleert en in tegenstelling tot andere ph-verlagende producten vele malen goedkoper is en beter werkzaam is. Dit komt doordat ons product completer is qua samenstelling. Het bevat naast de meest complete samenstelling ook nog gezondheidsbevorderende etherische oliën.

Als we nu teruggaan naar het verhaal over de rui dan is het nu dus wel duidelijk dat naast rust en het vermijden van stress, ondersteuning van de lever als orgaan voor de ontgifting, in het algemeen, maar ook ondersteuning van de bouwstoffen voor het verenkleed van groot belang is. Nu hoor ik de liefhebbers al denken, ze ruien toch ook op graan en water...
Dat klopt. Maar hier wordt gesproken over hoe zo goed mogelijk te handelen om een rui te krijgen, die de topatleten die onze duiven zo langzaamaan geworden zijn, te optimaliseren.Ook is het verstandig te zorgen voor de opname van voldoende onverzadigde vetzuren in de ruiperiode. Menige ruimengeling bevat voldoende zaden die onverzadigde vetzuren bevatten. Voert u echter een basis mengeling wat overigens prima kan adviseren wij wat extra onkruidzaad toe te voegen. Men kan ook in plaats hiervan een oliemengsel met voldoende onverzadigde omega 3 en 6 olie over het voer toedienen. Men kan hiervoor onze Vitaalolie gebruiken om zo natuurlijke vitamine E toe te voegen. Veel kunstmatige vitamine E bevat vaak slechts een soort tocoferol. Hierdoor kan er een tekort ontstaan aan de andere tocoferolen. Door gebruik te maken van een natuurlijke bron van vitamine E in onze Vitaalolie heeft men dit probleem niet, omdat deze meestal het hele pallet aan verschillende vormen van vitamine E bevat.

Hoewel de uitspraak. dat men indien men gezond en goed voer verstrekt voldoende bouwstoffen binnen zal krijgen, zou ik op deze uitspraak in de ruiperiode niet al te zeer meer vertrouwen.

Duifvitaal.nl heeft nu haar uitgekiende voordeel rui pakketten op de site staan in de maten klein/middel en groot, die alle producten bevatten om onze atleten tijdens de rui zo goed mogelijk te ondersteunen en die er voor zorgen dat er geen tekorten zijn voor een goede vernieuwing van de veren.

U vind de pakketten hier: http://duifvitaal.nl/rui-pakket/

Succes! 

Het duifvitaal.nl team-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


22-6-2018

Nieuwsbrief Juni,

Beste,

Duifvitaal.nl streeft ernaar om de beste bijproducten voor duiven te leveren aan de beste prijs. (Hoge kwaliteit - lage prijs)  Dat we goede betaalbare producten  leveren hebben we de laatse weken wel gezien door de vele rayon en afdelings overwinningen die onze gebruikers hebben behaald.

Afgelopen weekend tijdens de klassieker st-vincent hebben twee van onze gebruikers zelfs een eerste nationaal gewonnen.  In tegenstelling tot andere leveranciers geven wij geen recensies en respecteren wij de privacy van de liefhebber(s) en laten de liefhebber(s) de keuze om te vermelden in bijvoorbeeld een reportage of hij duifvitaal producten gebruikt. Vaak word er door de gebruikers hiervan geen melding gemaakt, echter door de nationale winnaars van st-vincent wel. In het spoor der kampioenen en op Pipa.be kunt u lezen dat deze liefhebbers eerlijk toegeven gebruikers te zijn van onze producten. Wij willen dan ook Dhr Lissenberg winnaar 1e nationaal st-vincent sector 3 en Dhr. Klink winnaar nationaal st-vincent sector 2 en totaal winnaar over alle sectoren van harte feliciteren met het door hun behaalde resultaat. En bedanken dat hun melding hebben gemaakt dat ze duifvitaal produkten gebruiken. Dit doet ons goed, en motiveert ons om door te gaan, met het ontwikkelen van produkten die echt het verschil maken en betaalbaar zijn voor iedere liefhebber.

Duifvitaal vind namelijk dat iedereen goede betaalbare bijproducten voor duiven moet kunnen kopen, daarom hebben wij 2 veel gebruikte producten binnen de duivensport laten analyseren en zelf door ontwikkeld. Wij hebben deze 2 producten geanalyseerd, gekopieerd, geperfectioneerd, geconcentreerd en geproduceerd. Het gaat dan om de producten Elektrolyten, en het product met de merknaam Sedochol. Ons Electrolyten product is de voordeligste op de markt, en het hoogste geconcentreerd, ook hebben wij hier druivensuiker aan toegevoegd voor een nog betere werking, meer info over dit product vind u hier: http://duifvitaal.nl/elektrovitaal/

Het tweede product wat wij aan gaan bieden is een verder  geperfectioneerde  samenstelling van de merknaam sedochol, ook dit kunnen wij u aanbieden tegen een veel betere betaalbare prijs.  Wij hebben hier zelfs nog een extra plus aan toegevoegd, door er extra vitamines B aan toe te voegen en ook hebben we het extra geconcentreerd gemaakt. Meer info over dit product vind u hier: http://duifvitaal.nl/sedovitaal/

Duifvitaal.nl zal zich in blijven zetten voor de beste betaalbare bijproducten voor postduiven, de resultaten bewijzen dat we op de goede weg zitten.

Geen dure advertenties, geen dure verpakkingen, geen dure beursstands, geen wederverkopers of tussen(groot)handel. wel de beste producten van hoge kwaliteit rechtsreeks van fabrikant naar klant.

Duifvitaal wenst u een goed vervolg van het duivenseizoen toe.

Met vriendelijke groet,

Het duifvitaal.nl team.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


28-05-2018

Nieuwsbrief Mei:

 

Beste,
 

Het oude duiven seizoen is al een tijdje bezig, de eerste dagfond vlucht is ook al gespeeld. Het doet ons goed om zoveel klanten van duifvitaal.nl terug te zien met mooie uitslagen en topklasseringen. We hebben de afgelopen weken klanten de eerste zien spelen in de vereniging en het rayon, ook hebben we een afdeling overwinning gezien afgelopen weekend, en de week ervoor een liefhebber die de snelste van de afdeling had (Was geen afdelingsconcours). Het is voor ons onmogelijk om iedereen te volgen, dus we zullen er zeker wat gemist hebben. In tegenstelling tot andere leveranciers geven wij geen recensies en respecteren wij de privacy van de liefhebber(s) en laten de liefhebber de keuze om te vermelden in bijvoorbeeld een reportage of hij duifvitaal producten gebruikt.

Het jonge duiven seizoen is ook aanstaande, vandaar hebben wij vandaag het jonge duiven voordeel pakket op de site gezet. U vind het pakket hier: http://duifvitaal.nl/jonge-duiven-pakket/

Dit pakket is er in drie formaten, namelijk klein, middel en groot. Duifvitaal houd er namelijk rekening mee dat er zowel kleinere liefhebbers zijn, als ook liefhebbers met meer duiven. Op deze manier word u niet verplicht een grote verpakking te kopen die nooit op komt.
 

Het jonge duiven pakket bestaat uit 4 producten namelijk:
 

  • OntsmettingsVitaal: Dit product heeft een breed werkingsspectrum en is zeer effectief tegen een breed spectrum van bacteriële (o.a. salmonella) en schimmel veroorzakende organismen op krop en darmniveau
  • LuchtwegVitaal:  Dit is een natuur zuivere kruidenolie op basis van zorgvuldig geselecteerde plantenextracten en is rijk aan etherische oliën. Het is ter voorkoming van luchtwegproblemen, natte ogen. Het geeft de duiven extra zuurstof en werkt ook preventief tegen de gevreesde jonge duiven ziekte.
  • OptiVitaal:  OptiVitaal is een voedingssupplement voor postduiven. OptiVitaal bevat mineralen, sporenelementen en is rijk aan o.a. ijzer, calcium, natriumchloride, fosforzuur, zink en mangaan. OptiVitaal verbetert de conditie van uw duiven bij regelmatig gebruik.
  • KropVitaal: KropVitaal is een is EXTRA hoog geconcentreerde gele vloeistof dat de keel en de krop van de duif reinigt.
    het is een natuurproduct dat de keel en de krop ondersteund. Het is actief tegen Trichomoniasis en de bacteriën van het Ornithosis complex. Tevens werkt het ter vermindering van lichte virale infecties en is het ook actief tegen schimmel infecties.
 

En dan nog een tip van de maand: Bij coli symptomen direct ToxinVitaal iedere voederbeurt verstrekken, de ToxinVitaal bind de meeste gifstoffen die de coli uitscheid en hierdoor hebben de duiven wel coli, maar worden minder erg ziek. De natuurlijke weerstand van de duif heeft dan meer de kans de ziekte op natuurlijke wijze te overwinnen.
 

Zoals u weet zijn wij een beetje eigenzinnig en doen wij het op onze manier, hierdoor zijn bijvoorbeeld onze producten zijn niet te koop bij wederverkopers. Hierdoor hoeven wij geen extra marge in de prijs in te bouwen. Daardoor kunnen wij u deze pakketten aanbieden tegen een lage prijs. U heeft het pakket klein al voor 27,50 exclusief verzendkosten. En let op onze producten zijn allen zeer sterk geconcentreerd en zeer zuinig in gebruik. 

Jonge duiven  1 nacht mand: (Bij vliegen op Zaterdag en inmanden op Vrijdag)

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag