duifvitaal04

ElektroVitaal

ElektroVitaal
6.99
InStock
Bestel verpakking:Farmaceutische Vorm:
Vloeibaar.
 
Doeldieren:
Postduiven die niet voor menselijke consumptie dienen.
 
Informatie:​

ElektroVitaal is een vloeibaar aanvullend diervoeder voor postduiven. Het is een zeer krachtige geconcentreerde Elektrolyten samenstelling aangevuld met druivensuiker.

 • Goed oplosbaar
 • Calcium; Belangrijk voor het energiemetabolisme
 • Calcium en kalium; Belangrijk voor een normale spierwerking
 • Kalium; Goed voor de instandhouding van een normale bloeddruk
 • Toedienen voor en na de vluchten met warm weer.
 • Toedienen tijdens de kweekperiode.

Dosering:
1 ml per liter drinkwater. Zeer geconcentreerd product.

Tijdens het vliegseizoen: Deze Elektrolyten kunnen in combinatie met druivensuiker nog op de inkorfdag gegeven worden. Krijgen de duiven daar dan geen dorst van? Ja, dat kan. Daarom is het alleen mogelijk als je thuis bent: ’s morgens een half uur na het eten en drinken, de drinkpan met de elektrolyten verwijderen en deze vervangen door vers en schoon drinkwater. Elektrolyten hebben o.a. de eigenschap om vocht vast te houden. Dat is van belang bij zeer warme vluchten. In het bijzonder is het aan te bevelen voor vluchten met jonge duiven. In principe worden elektrolyten op de dag VOOR inkorving gegeven. Maar als je thuis bent kun je het ook nog op de dag van inkorven zelf geven, op de bovengenoemde voorwaarden. Bij thuiskomst kunt u deze Elektrolyten ook gelijk verstrekken om de vochtbalans na een vlucht met warm weer snel te herstellen. Nu is het wel zo dat een duif meer eiwitten (gewicht) verliest dan elektrolyten, dus ook altijd een goed herstelproduct op basis van snel opneembare aminozuren/eiwitten verstrekken zoals onze HerstelVitaal of onze AminoVitaal.

Tijdens de kweek: Deze Elektrolyten kunnen in combinatie met druivensuiker ervoor zorgen dat uw duiven tijdens de kweek minder inboeten, want een tekort aan elektrolyten tijdens de fase van ei-vorming compenseren de duivinnen met een afbouw van mineralen uit het eigen bottenstelsel. Door het toedienen van Elektrolyten tijdens deze fase voorkomt u dat de duivin roofbouw op haar eigen lichaam en botten moet doen.  Het toedienen van ElektroVitaal tijdens de kweek periode zal daarnaast ook het bevochtigen van de mest en het nest van de jonge duiven verhinderen, Deze vochtige mest ontstaat vooral door een afwijkende balans in de stofwisseling en regelmatige toediening van ElektroVitaal zal dit voorkomen.

ElektroVitaal mag met bijna al onze andere produkten gezamelijk worden verstrekt. Behalve met OntsmettingsVitaal.

Dagelijks verversen.

Wanneer te gebruiken:
- Vliegseizoen.
- Kweekperiode.


Ingrediënten: 

 
 • Druivensuiker
 • Natriumchloride
 • Kaliumchloride
 • Calciumchloride
 • Magnesiumchloride
Toevoegingsmiddelen per L: Vitamine, Provitamines en chemisch gedefinieerde stoffen met gelijkwaardige werking: 10.000,00 mcg Vitamine B12 als Cyanocobalamine


Bewaarcondities:

Koel, droog en donker in orginele verpakking.

Verpakking:​
100ml, voldoende voor ca 100 liter water. ( € 6,99 )
250ml, voldoende voor ca 250 liter water. ( € 13,49 )
500ml. voldoende voor ca 500 liter water. ( € 24,49 )

Afbeeldingen kunnen afwijken.

 
Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ook

Doseerdop€ 0.99