duifvitaal04

GistVitaal 1 kilo

GistVitaal 1 kilo
9.99
InStock
Farmaceutische Vorm:
Poeder.
 
Doeldieren:
Postduiven die niet voor menselijke consumptie dienen.
 
Informatie:​ 

Voordelen van GistVitaal:

hoge eiwitkwaliteit (minimaal 2,6% lysine)
hoge biologische waarde
hoge niveaus van natuurlijke B-vitamines
verschillende enzymen en andere actieve ingrediënten
probiotische effecten - verhoogt de prestaties en stabiliseert de darmflora
verbetert de vruchtbaarheid
Ondersteund de rui

In de duivensport wordt voor het overgrote deel biergist gebruikt al is dat niet het oorspronkelijke product wat men gebruikt om het gistingsproces tijdens het bier brouwen op te starten. Net daar ligt een beetje het probleem. Het is het restant, datgene wat nadat het bier is gemaakt en de gist is uitgewerkt overblijft en vervolgens gedroogd en gemalen wordt.
Tijdens het gistingsproces en het nadien drogen gaan echter het overgrote deel van de oorspronkelijke voedingswaardes zoals vitamines, eiwitten enz verloren.
Datgene wat we dus in de meeste gevallen aan onze duiven geven is spijtig genoeg niet meer dan een vrij waardeloos afvalproduct.

Bij “dode” biergist is het zo dat die tijdens het drogingproces net zo hard verwarmd werd dat de gistcellen doodgaan maar verder alle er in aanwezige vitamines en voedingsstoffen zo goed als niet behouden blijven. Zelfs al behoud je deze, mis je toch de werking van de enzymes en dat is
helemaal niet onbelangrijk.

GistVitaal daarentegen is een zeer hoogwaardig product. Het komt pas dan terug tot leven wanneer er water aan wordt toegevoegd. De levende gist bevat eveneens enzymen die zorgen voor een betere fermentatie, omzetting en vertering van het voedsel. Met andere woorden, waardevolle stoffen en vitamines worden makkelijker uit het voer onttrokken en de duif haalt dus meer uit het haar verstrekte voer. Voeg daar de voedingsstoffen aan toe die de gist zelf bevat en het plaatje is meteen rond


Gebruik, toediening en dosering:
20 gram per kilo voer.  Doe het gist in een bakje, beetje water erbij en een papje ervan maken, dit door het voer mengen. Regelmatig doorroeren en laten drogen op het voer. Of doe wat olie over het voer, en kleef daar de GistVitaal aan vast.

Wanneer te gebruiken:
- Enkele malen per week.


 
.
Ingrediënten:
Bevat o.a. fijne (niet de goedkope grove) levende Biergist 100% (Saccharomyces cerevisiae) waarvan nog geen bier is gebrouwen, daardoor nog vol met unieke werkzame stoffen.
 
 
Bewaarcondities:
Koel, droog en donker in orginele verpakking.

Verpakking:​

1000gr. 


Afbeeldingen kunnen afwijken.

Terug naar overzicht