duifvitaal04

ToxinVitaal

ToxinVitaal
7.50
InStock
Bestel verpakking


Farmaceutische Vorm:
Poeder.
 
Doeldieren:
Postduiven die niet voor menselijke consumptie dienen.
 
Informatie:​
ToxinVitaal neutraliseert de schadelijke werking van gifstoffen in het duivenvoer. Die aanwezig zijn door het gebruik van bestrijdingsmiddelen en mycotoxines.

ToxinVitaal is een 100% natuurlijk voedingssupplement gebaseerd op natuurlijke ingrediënten speciaal voor duiven.

Duiven zijn bijzonder gevoelig voor mycotoxinen en neonicotinoiden. Zelfs de kleinste doses mycotoxine en neonicotinoiden in het graan hebben zeer nadelige effecten.

De meest efficiënte methode voor het inactiveren van mycotoxinen en neonicotinoiden  is het gebruik van ToxinVitaal. Het absorbeert de gifstoffen waarna uitscheiding via de ontlasting volgt.

Het gebruik van ToxinVitaal  is ook een belangrijk element in preventie en bestrijding van diarree (Spuiters), en bovendien vormt het een extra bron van minerale verbindingen. Het vormt een adsorptie laag op het oppervlak van de darmen. Deze laag voorkomt de absorptie van gifstoffen in de bloedcirculatie en irritatie van maag en darm wanden. Dit vermindert dus de kans op het optreden van pathologische problemen in het maag- darmkanaal. Bovendien vermindert het toepassen van ToxinVitaal  waterverlies via de darmwand.

ToxinVitaal handhaaft ook het zuur-base evenwicht in de juiste minerale voeding voor duiven. Dit stimuleert de bacteriostatische en bactericide werking. waardoor de groei van pathogene micro-organismen in het maagdarmkanaal van duiven wordt vertraagd. En dit heeft rechtstreeks invloed op de juiste gezondheidstoestand bij uw duiven.
De ingrediënten hebben een  stimulerend effect op de ontwikkeling van het immuunsysteem , hetgeen leidt tot een hogere concentratie van immuniteit bevorderende stoffen (vooral gamma- globuline)

De minerale stof verdient ook aandacht. Dit zijn in het bijzonder de volgende elementen: Fe, Si, Al, Mg, K, Ca, Mn, Cu en Se, die verantwoordelijk zijn voor belangrijke fysiologische functies. Het is bijzonder effectief dat de minerale verbindingen in het preparaat voorkomen in organische vorm (bio-complexen). Ze hebben zeer gunstige fysische en chemische eigenschappen ten opzichte van de spijsverteringsfysiologie. Het ondersteund tevens de werking van de lever.

ToxinVitaal heeft een therapeutisch effect. De mechanische hechting van gassen,u bacteriële toxinen, mycotoxinen en vergiften als alkaloïden, glycosiden, fenolen, ammoniak, waterstofslfide en andere worden uitgescheiden met de ontlasting.

Een ander significant meetbaar resultaat is dat het gebruik van ToxinVitaal bij duiven op eventuele besmetting met coccidiose een positieve preventieve werking heeft, omdat het de eitjes van deze parasiet in het maag- darmkanaal absorbeert en inkapselt, waarna ze met de ontlasting het lichaam verlaten.


Wegens de zeer sterke bindingseigenschappen mag ToxinVitaal echter niet samen met medicijnen worden toegediend, omdat hierdoor de werkzaamheid kan verminderen.


Gebruik, toediening en dosering:
5 gram per kilo voer (1 maatschep). Maak het voer beetje vochtig met water evt met wat er optivitaal er aan toegevoegd, of gebruik vliegvitaalolie of kweekvitaalolie.

Wanneer te gebruiken:
- Bij voorkeur dagelijks bij elke voederbeurt het gehele jaar rond. Of in elk geval enkele malen per week.

- Dagelijks verstrekken bij de opgroei van jonge duiven. Jonge duiven die net uit het ei zijn gekropen moeten een groot deel van hun centraal zenuwstelsel ontwikkelen tijdens hun verblijf in de nestschaal. mycotoxinen en vergiften als alkaloïden, glycosiden, fenolen, ammoniak, waterstofslfide hebben een schadelijke invloed op de ontwikkeling van dit centraal zenuwstelsel.
.
Ingrediënten:
Bevat o.a. Kaolien, aluminosilicaten, koolstof, huminiczuren, reactieve hoogmoleculaire organische verbindingen en minerale stoffen.

 
Bewaarcondities:
Koel, droog en donker in orginele verpakking.

Verpakking:​
500gr, voldoende voor ca 125 kilo voer. ( € 7,50 )
1000gr, voldoende voor ca 250 kilo voer. ( € 12,50 )
2500gr, voldoende voor ca 625 kilo voer. ( € 27,50 )

Afbeeldingen kunnen afwijken.

Terug naar overzicht